Elektroterapija (interferenca, diadinamski tokovi, TENS)

Učinkovito, kvalitetno in strokovno lajšanje težjih kroničnih bolečin v hrbtenici in odpravljanje manjših težav v hrbtu.

Elektroterapija (interferenca, diadinamski tokovi, TENS)

Elektroterapija je terapija z električnim tokom

Elektroterapija je terapija z električnim tokom, ki učinkuje predvsem protibolečinsko in protivnetno, pospeši lokalno prekrvavitev, kar posledično vpliva na prevodnost celice in na celični metabolizem ter vzdraži periferno živčevje.

Z draženjem živčnih vlaken vplivamo na zmanjšanje bolečine, tako akutne kot kronične bolečine. Terapijo izvajamo lokalno preko elektrod, ki jih namestimo na lokalni predel telesa.

IF ali interferenčni tokovi

IF ali interferenčni tokovi (so srednjefrekvenčni izmenični tokovi, vhodne vrednosti okrog 4000 Hz, ki delujejo globje v tkivo, kjer nastaja interferenca. Interferenčni tok deluje na motorične živče, njihov učinek je predvsem protibolečinski in protivnetni ter so v veliko pomoč pri celjenju kosti po zlomu. Pospešijo regenerativne procese v poškodovanih tkivih in živcih. Električni tok, ki potuje med dvema elektrodama, sproži kemične reakcije v tkivu, pospeši prekrvavitev, poveča lokalno temperaturo obravnavanega tkiva kar sproži procese samoregeneracije in privede do zmanjšanja bolečine.

DD ali diadinamski tokovi

DD ali diadinamski tokovi (je eletroterapija nizkih frekvenc, ki delujejo na vegetativno živčevje z namenom zmanjšanja napetosti in zakrčenosti mišič, posledično zmanjšuje bolečino in oteklino po poškodbah, pooperativnih stanjih (poveča prekrvavitev).

Izvajamo po 10 minut, razen v primeru, kadar vmes spremenimo obliko električnega toka.

TENS

TENS ali transkutana električna nevralna stimulacija (je protibolečinska terapija z električnim tokom nizkih frekvenc za obravnavo lokalne bolečine, tako somatskega kot nevrogenega izvora).

TENS je oblika elektroterapije, katera doseže lajšanje bolečin pri pacientih z različnimi akutnim in kroničnim nevrološkimi ter mišično-skeletnimi boleznimi. Stimulacija živčnih vlaken tipa A blokira živčna vlakna tipa C, ki so odgovorna za prenos bolečine na višje ravni živčnega sistema. TENS ne odpravlja vzrokov za bolečino, ampak dviguje naravno raven analgetikov v telesu.

Metoda TENS nima stranskih učinkov na telo z razliko od zdravil proti bolečinam.

Zakaj Fizioterapevtski center Simona Videnšek?

Zasebna fizioterapija mag. Simona Videnšek je ena od kvalitetnih ustanov v regiji za fizioterapijo bolečinskih stanj, povezanih za hrbtenico in lokomotornim ter obravnavo respiratornega sistemoma. mag. Simona Videnšek dipl. fiziot., univ. dipl. org., spec. manag.

Vzemite si čas in rezervirajte termin za razvajanje zase, telo vam bo hvaležno!

Oglejte si tudi ostale storitve

Naročanje in povpraševanje