Ultrazvok terapija

Najpomembnejša učinka utrazvoka sta mehanični in toplotni učinek na obravnavano področje tkiva.

Ultrazvok terapija

Najpomembnejša učinka utrazvoka sta mehanični in toplotni učinek na obravnavano področje tkiva. Nihanje ultrazvoka povzroča kompresijo in dilatacijo (razširjanje žil) v tkivih, kar deluje kot tkivna mikromasaža. Le ta povzroči ustvarjanje toplote v tkivu.

Ultrazvok terapijo uporabljamo pri svežih posttravmatskih stanjih mišic, kit, ligamentov in hrustanca (36 ur po poškodbi se prične s terapijo udarnin, zvinov, izpahov, zlomov) artozah, artitisih (ne v akturnih fazah), revmatoidni artritis (v mirnejših fazi obolenja) brazgotine (operativne, po poškodbah, vrezninah), Dupuytrenove kontrakture bursitisih, tendovaginitisih (vnetje tetiv), fibrozitisih, periartritisih lajšanju kroničnih bolečin.

Je pogosta izbira terapije pri pospeševanju resorbcije manjših lokaliziranih kalcinacij (npr. kalcinacije v ramenih in v Ahilovi tetivi, trn v peti idr.)

Ultrazvoka NE uporabljamo: pri trombozi, akutnih infekcijah, na odprtih ranah, na rastnih conah (pri otrocih), motnjah lokalne občutljivosti, napredovani okluzivni arterijski bolezni, pri boleznih oči, srčnih boleznih in prisotnosti srčnega spodbujevalnika, v nosečnosti, pri osteoporozi, pri prisotnosti kovine v tkivih.

Ultrazvok se lahko uporablja v kombinaciji z diadinnamskimi tokovi ter za vnašanje zdravil skozi kožo.

Zakaj Fizioterapevtski center Simona Videnšek?

Zasebna fizioterapija mag. Simona Videnšek je ena od kvalitetnih ustanov v regiji za fizioterapijo bolečinskih stanj, povezanih za hrbtenico in lokomotornim ter obravnavo respiratornega sistemoma. mag. Simona Videnšek dipl. fiziot., univ. dipl. org., spec. manag.

Vzemite si čas in rezervirajte termin za razvajanje zase, telo vam bo hvaležno!

Oglejte si tudi ostale storitve

Naročanje in povpraševanje